MOKYKLOS NAUJIENOS
Erasmus+ projekto „Pick up STEAM!” susitikimas Lenkijoje

Erasmus+ projekto „Pick up STEAM!” susitikimas Lenkijoje

Gegužės 16 – 20 dienomis penkios septintų – aštuntų klasių mokinės Rasa, Sandra, Ieva Š., Paulina ir Ieva R. kartu su projekto partneriais iš Portugalijos, Ispanijos, Turkijos dalyvavo projekto mobilume Lenkijoje, Žešuvo mieste. Mokines lydėjo anglų kalbos mokytoja Lilija Mikalauskaitė-Džiumajeva ir matematikos mokytoja Vilma Aponienė.
Penkių dienų susitikimas buvo kupinas įvairių veiklų. Pirmą dieną vyko įvairios susipažinimo veiklos. Susipažinome su Lenkijos mokykla, joje vykstančiais renginiais, mokymosi ypatumais ir turima įranga. Mūsų mokinės pristatė savo šalį, miestą, mokyklą ir STEAM veiklas, vykdomas mūsų mokykloje. Dieną baigėme ragaudami skanumynus iš penkių šalių, projekto partnerių, kuriuos atsivežėme į šį susitikimą.
Antrą dieną mokiniai susipažino su VEX IQ programa ir aplankė Lancut pilį. Ši pilis, palaipsniui pertvarkyta į rūmus, garsi nuostabiu interjeru, karietų ir vežimaičių kolekcija.
Trečia diena buvo praleista konstruojant robotus ir sportuojant.
Ketvirtą dieną turėjome ekskursiją po Žešuvo miestą ir vėliau vykome į vieną seniausių druskos kasyklų Europoje Bocnios druskų kasyklą, kuri yra netoli pasauliniu mastu gerai žinomos Veličkos druskų kasyklos. Požeminiai šachtų labirintai Bochnios kasyklose driekiasi apie 4,5 km, maždaug 300 – 470 m po žeme.
Penktą susitikimo dieną mokiniai mokėsi valdyti dronus.
Sunku buvo mokiniams atsisveikinti ir palikti naujai sutiktus draugus, bet grįžo įgiję neįkainojamos patirties.

Naujienų prenumerata

Sužinokite mokyklos naujienas pirmi.

Skip to content