MOKYKLOS NAUJIENOS
Mokymai ,,Pozityvios aplinkos kūrimo: pozityvaus mąstymo, pozityvaus bendravimo ir pozityvios mokyklos erdvės“ Barselonoje.

Mokymai ,,Pozityvios aplinkos kūrimo: pozityvaus mąstymo, pozityvaus bendravimo ir pozityvios mokyklos erdvės“ Barselonoje.

Šį kartą iš mokymų Panemunės progimnazijos direktorė Giedrė Romaškienė grįžo ne tik įgijusi naujų žinių ir patirčių, bet ir parengusi konkretų planą kaip mokykloje mažinti stresą. Priemonės, kurių pagrindinis tikslas mokytis streso mažinimo pratimų, įkvėpti save mąstyti pozityviai, kurti emociškai sveiką aplinką, gerus tarpusavio santykius, pasitikėjimu paremtą bendradarbiavimą, kolegoms bus pristatytos mokytojų dienos proga. Mokymai ,,Pozityvios aplinkos kūrimo: pozityvaus mąstymo, pozityvaus bendravimo ir pozityvios mokyklos erdvės“ vyko 2022 metų rugpjūčio mėnesį Barselonoje. Mokyklos vadovė mokėsi kaip stiprinti pozityvų mąstymą, t.y. mažinti neigiamą kalbėjimą apie save, suasmeninimą ir katastrofizavimą, praktikavo dėkingumą, humorą ir dėmesingumą bei mokėsi suprasti save. Praktikavo pozityvų bendravimą su savimi, savo mokiniais ir kolegomis. Praktiškai bandė neigiamą, trikdantį, neefektyvų bendravimą paversti pozityviu santykių ratu. Visi mokymų dalyviai buvo įtraukiami į aktyvų mokymosi procesą, taip pat daugiausia dėmesio skiriant asmeninei patirčiai ir savirefleksijai, derinant pažintinius ir emocinius elementus, kad mokymosi procesas būtų lengvesnis ir užtikrintas ilgalaikis naujų žinių išsaugojimas.

Naujienų prenumerata

Sužinokite mokyklos naujienas pirmi.

Skip to content