MOKYKLOS NAUJIENOS
Diskusija „Kas progimnazijoje įdomu, naudinga ir reikalinga?“

Diskusija „Kas progimnazijoje įdomu, naudinga ir reikalinga?“

Kovo 1 dieną 1a bei 3a, 3b, 3c, 4a ir 4b klasių atstovai dalyvavo pokalbyje „Kas progimnazijoje įdomu, naudinga ir reikalinga?“. Jie noriai atsakė į direktoriaus pavaduotojos ugdymui Irmos Jauneikienės klausimus.
Paaiškėjo, kad pirmokai (Aurėja, Lukas, Luka ir Melita), jeigu būtų progimnazijos direktoriai, nuolat bendrautų, kalbėtųsi su negražiai besielgiančiais mokiniais; mokytojai taria „ačiū už gerą mokymą, mielumą, paguodą, dėmesį gimimo dieną, paglostymą, pliusus, šypsenėles ir išmokymą skaityti; pamokose įdomu piešti, rašyti diktantus ir pasikalbėti apie Dievą; mokykloje labiausiai patinka mokytoja ir visos pamokos; džiaugėsi sporto, šachmatų, choro, robotikos būreliuose organizuojamomis veiklomis ir patogia mokykline uniforma.
3-4 klasių mokiniai (Aurėja, Aidas, Austėja, Ema, Goda, Kajus, Mileda, Nojus, Tėja ir Ugnius) aktyviai teikė pasiūlymus, ką darytų būdami progimnazijos direktoriai: visuose kabinetuose sumontuotų išmanias lentas, per mokyklos radiją ir laikraštį nuolat pristatytų naujienas, kas antrą savaitę mokiniams organizuotų išvykas, įsteigtų STEAM būrelį, vidiniame progimnazijos kiemelyje pastatytų įrenginių, pritaikytų aukštesnio ūgio mokiniams, nupirktų spinteles drabužiams ir kitiems daiktams laikyti, progimnazijos rūsyje sukurtų laisvalaikio zoną. Mokiniai mokytojoms dėkoja už mokymą, išvykas, malonų bendravimą, pagalbą, naujienų pateikimą, skirtą laiką ir pamokų organizavimą kitose erdvėse. Pamokose įdomu spręsti ilgesnius uždavinius, sužinoti naujų dalykų, pakartoti ir įtvirtinti tai, kas išmokta, analizuoti istorines ir geografines temas bei savarankiškai ieškoti informacijos (rengti projektus). Argumentuotai išsakė nuomonę ir apie mokyklines uniformas, patinka švarkai, bet vietoje megztinių kai kurie norėtų dėvėti laisvesnio stiliaus drabužius, penktadienį mielai į progimnaziją atkeliautų be uniformų. Kalbinti mokiniai progimnazijoje jaučiasi labai gerai, linksmai arba visaip; pertraukų metu turiningai leidžia laisvalaikį: kalbasi su draugais, žaidžia įvairius žaidimus, eina į lauką.
Mūsų mokiniai – puikūs pašnekovai, turintys argumentuotą nuomonę įvairiais klausimais.

Irma Jauneikienė,
direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Naujienų prenumerata

Sužinokite mokyklos naujienas pirmi.

Skip to content