MOKYKLOS NAUJIENOS
Fizinis aktyvumas – sveikatos pagrindas

Fizinis aktyvumas – sveikatos pagrindas

Fizinis aktyvumas – sveikatos pagrindas

Alytaus Panemunės progimnazijoje finišavo projektas „Fizinio aktyvumo kiemelis Alytaus Panemunės progimnazijos bendruomenei”, bendrai finansuotas valstybės Sporto rėmimo fondo, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas, lėšomis. Projekto komandos vadovė – Asta Šarkelienė, pradinių klasių mokytoja metodininkė. Jai talkino nemažas būrys progimnazijos darbuotojų.

Projekto įgyvendinimo laikotarpiu, atsižvelgiant į tai, kad mūsų progimnazijos mokiniai turi ydingos laikysenos, skeleto-raumenų sistemos ir nutukimo sutrikimų, vykdytos veiklos, skatinančios fizinį aktyvumą. Organizuoti fizinio aktyvumo užsiėmimai mokiniams. Jie pirmadienį rinkdavosi į Mankštos dienos, trečiadienį – į Šokio dienos, penktadienį – į Sportinių žaidimų dienos užsiėmimus. Dėl COVID -19 pandemijos minėta veikla buvo pristabdyta, vėliau, laikantis tam tikrų apribojimų ir pakoregavus fizinio aktyvumo formas, sėkmingai atnaujinta.

Progimnazijos visuomenės sveikatos specialistė Raimonda Radzevičienė kryptingai vykdė švietėjišką veiklą sveikatinimo temomis. Buvo organizuotos 4 nuotolinės paskaitos, skirtos mokinių tėvams: ,,Fizinio aktyvumo nauda sveikatai“, ,,Stresas. Ar jis mus? Ar mes jį?, ,,Nugaros skausmas. Kaip aš pats sau galiu padėti?“ ir ,,Sveika mityba, principai ir taikymas“.

Baigiamajame projekto renginyje pristatyti projekto rezultatai, prisiminta fizinio aktyvumo nauda. Po to mokiniai, spartakiados ,,Būk sveikas ir aktyvus“ dalyviai, leidosi į turiningą pusdienio kelionę, kupiną pačių įvairiausių sportinių išbandymų. Juos paruošė kūrybiški spartakiados organizatoriai. Mankšta, smagieji žaidimai, judriosios estafetės, krepšinis, šaškės, šachmatai, kvadratas, šiaurietiškas ėjimas, pusiausvyros pratimai, bėgimo estafetė, – visa tai noriai išbandė 2-4 klasių mokiniai ir netgi buvo apdovanoti. Matas, 2a klasės mokinys, įvertindamas dienos veiklas, džiaugėsi: ,,Viskas labai patiko, nes buvo smagu ir įdomu”.

Labiausiai visą Panemunės progimnazijos bendruomenę džiugina, kad, įsigijus sporto įrangos, progimnazijos vidinis kiemelis tapo patrauklia fizinio aktyvumo erdve. Joje mokiniai aktyviai leidžia laiką per pertraukas ir po pamokų.

Džiaugiamės, kad projektas „Fizinio aktyvumo kiemelis Alytaus Panemunės progimnazijos bendruomenei” paskatino bendruomenės narių fizinį aktyvumą, bendruomeniškumą ir gerą emocinę savijautą. Suprasdami, kad fizinis aktyvumas yra sveikatos pagrindas, stengsimės ir toliau užtikrinti, kad būtų tenkinami kiekvieno mokinio poreikiai judėti ir būti sveikesniam.

Irma Jauneikienė,

Alytaus Panemunės progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Naujienų prenumerata

Sužinokite mokyklos naujienas pirmi.

Skip to content